Jumat, 16 November 2018

PARQ - zelena, pametna i povezana gradska platforma

Šta je PARQ?

Parksen je lako usvojiva zelena, pametna i povezana gradska platforma koja je dostupna putem javnog API-ja i radi u potpunosti na postojećem Parksen Parking Cloudu. Korišćenjem Ethereum blockchain-a, IOTA Tangle-a i naših vlastitih PARQ-ovih korisničkih tokena, nudićemo razna rešenja i pametne ugovore koji će direktno imati koristi od širokog spektra zainteresovanih strana unutar urbanih metropola i manjih gradova.


Tim PARQ-a ima za cilj da koristi otvorenu i univerzalnu knjigu za snimanje i mapiranje podataka koji će nam dati sliku glavnih zadataka u urbanim sredinama. Sa tim informacijama možemo kontinuirano poboljšati protok saobraćaja i smanjiti emisije ugljen monoksida i zagušenja, istovremeno zamjenjujući i obnoviti zastarjenu tehnologiju i investirati u pametna rešenja za parkiranje pomoću uređaja IoT (Internet stvari), uređaja zelenog polja, aplikacije za parkiranje u realnom vremenu i univerzalne kontrolne table.

Izazovi ispred

PROVEDENI SISTEMI - Veliki i globalni problem je da gradovi, kompanije i garaže koriste različite softvere i hardver. Zbog nedostatka saradnje između različitih stranaka, mnoga parkirna mjesta ostaju neiskorištena, a radno opterećenje za programere, osoblje za održavanje i administratori je nepotrebno visok. Nedostatak savremene opreme kao što su uređaji Internet stvari, univerzalni softverski sistemi i jasna komunikacija direktno doprinose povećanju zagušenja i frustracije vozača, kao i neregularnih cena.

GUBITAK VREMENA I NOVCA - Kao što je pomenuto u uvodu, najveći problem za vozače trenutno leži u traženju i plaćanju parking mesta. Ne znajući gdje mogu pronaći dostupne spotove, nemogućnost njihovog odabira i zadržavanja pred sobom i stalno povećanje zagušenja unutar grada košta puno u smislu vremena i novca.

PITANJA ŽIVOTNE SREDINE - Prema studiji U.K. pod nazivom Rešavanje zagađenja i zagušenja [2] od strane profesora David Begg-a i Claire Haigha, zagušenje raste u svim većim gradovima U.K. Kada dođe do zagušenja, emisija izduvne cevi je četiri puta veća nego kada se saobraćaj protiče glatko. Štaviše, zagušenje dovodi do smanjenja brzine saobraćaja, što dovodi do većih emisija i zdravstvenih problema. Ljudi u U.K. su 64 puta verovatiji da umiru od zagađenja vazduha u odnosu na Švedsku i dvostruko više od vozača u SAD-u.

PARQ Solution

Naša platforma je stvorena sa namerom da dramatično poboljša zastarele i drevne gradske infrastrukture. Cilj je da pojednostavi svakodnevne aktivnosti za svakoga ko se nalazi u srcu zauzetih gradova. Da bi izvan sjene sumnje dokazali potrebu naše platforme, mi ćemo ga testirati rešavajući probleme Parking i transportne industrije. Prvo ćemo revidirati i proširiti naš Minimalni Životni Proizvod (MVP): aplikaciju Parksen Parking. Nove karakteristike će sadržati informacije u realnom vremenu o situacijama u saobraćaju, zagušenju i, što je najvažnije, sisteme za vođenje koje pomažu vozačima da pronađu najbliže i najpristupačnije parkirne mjesta u blizini.

Dalje niz put cemo ponuditi jasne, univerzalne API-ove i kontrolne table za kompanije, garaže za parkiranje, opštine, radnike održavanja, hitne službe i potrošače. Ponudići svima istu uslugu, koja se u potpunosti odvija na parkenskom parku Parksen, osiguramo da sve uključene stranke mogu iskljuciti posrednika koji pokreće svoje marže, čime garantuje razumne i pristupačne cijene po celoj tabli. Ovi API-ovi i kontrolne table će biti povezani sa različitim pametnim gradskim rešenjima koja će se fokusirati i oslanjati se na IoT integracije i pametnu automobilsku tehnologiju. Prikupljanje podataka vezanih za saobraćaj će omogućiti našoj aplikaciji i platformi da našim korisnicima pruže konstantan tok tačnih i realnih vremenskih situacija na ulicama, dok lokalne samouprave i opštine mogu da koriste podatke za prevenciju zagušenja na više

Karakteristike PARQ-a

Aplikacija za parkiranje u realnom vremenu - Parking aplikacija Parksen kreirana je za vozače, a omogućava im da rezervišu i plaćaju za parking ispred vremena, čime ograničavaju njihovu pretragu i emocionalnu prinudu. Aplikacija takođe pokazuje brzu putanju do odredišta i informacije o lokalnom zagušenju u realnom vremenu.

Cloud Solution - Parksen cilj je povezivanje opština i kompanija sa potrošačima i garažama. Korišćenjem jedne dimenzije koja odgovara sveobuhvatnoj platformi zasnovana na oblaku, obezbeđujemo da ovi instituti ne moraju da zavise od skupih softverskih i softverskih ispravki nezavisnih proizvođača.

Green, Smart & Connected City Platform - Gradska platforma Parksen dolazi sa univerzalnom kontrolnom pločom koja prati zagušenje, zagađenje, korišćenje i stanje parkirnih mjesta, status povezanih IoT uređaja i senzora. Takođe uključuje tržište za zelene i pametne uređaje.

PARK token - Parksen poseduje poseban token, koji se može koristiti u aplikaciji za plaćanje i primanje plaćanja za parkiranje, a takođe i na kontrolnoj tabli i tržištu za plaćanje i primanje plaćanja za tvrdi softver koji će pomoći vašem gradu, kompaniji ili garaži da doprinese boljoj gradova.

tako da ako ste uključeni u PARQ projekat i njihov tokensale ovdje su neke važne informacije

  • Token PARQ
  • Cijena PreICO 1 PARQ = 0.07 USD
  • Cijena 1 PARQ = 0,08 USD
  • Bounty Available
  • Platforma Ethereum
  • Prihvatanje ETH, BTC, Fiat
  • Mekana kapa 15.000.000 PARK
  • Hard cap 19.500.000 USD
  • Država Holandija
  • Bela lista / KYC KYC
  • Ograničena područja Mjanmar, Sjeverna Koreja, Avganistan, Kongo, Eritreja, Iran, Libija, Mali, Somalija, Sirija, Zambija, Jemen

ZA VIŠE INFORMACIJA

Tidak ada komentar:

Posting Komentar