Selasa, 07 Agustus 2018

QuickX protokol - transakcije sa najširim brojem bloka

Без названия (1).jpg

Pozdrav svima, upoznaću Quickx projekat i saznati više o prednostima Quickx-a, Evo pregleda:

Šta je Quickx?


QuickX je protokol prvenstveno za rešavanje problema sa Blockchain problemima, kao što su brzina, troškovi transakcija, skalabilnost, transakcije preko cross-lanca. Sa QucikX-om, vaša Blockchain sredstva se mogu konvertovati i provesti u ne-virtuelnom svetu odmah bez vremena čekanja!


Izjava o problemu

QuickX identifikuje sljedeće probleme, u okviru postojećih blokainskih ekosistema koji mogu ometati masovno usvajanje blokchain sredstava kao medij za razmjenu za današnje transakcije:

Vreme i brzina

Transakcije Blockchain-a se evidentiraju u blockchain-u kao blokovi. Većina blokchain protokola ima ograničenu veličinu bloka i uzima određeno vrijeme da generiše blok. Na primjer, Bitcoin blockchain traje u prosjeku 10 minuta prije nego što transakcija prima mrežnu potvrdu. Ethereum traje 10 do 19 sekundi. Ovo postavlja tehničke limite na broj transakcija koje blok-blok može procesirati u sekundi. Na primjer, Ethereum može obraditi 20 transakcija u sekundi, dok Bitcoin upravlja sa samo 07 transakcija u sekundi. Nasuprot tome, većina tradicionalnih centralizovanih sistema je mnogo brža od decentralizovanih sistema. Na primjer, Paypal upravlja 193 transakcije u sekundi1, a Visa može upravljati do 56,000 transakcija u sekundi2.

Troškovi transakcije

Jedan od načina smanjivanja ovih transakcija je uklanjanje posrednika. To ne eliminiše totalne transakcije; čak i ako su posrednici uklonjeni iz transakcije sa blokadom, i dalje će biti troškovi transakcije uključeni u proces.

Čvorovi u ekosistemu blok-kanala nude kompjutersku procesorsku moć da servisiraju mrežu i trebaju biti kompenzovani u zamjenu za njihovu uslugu - obično u kriptocurrency. Ovo dovodi do naknada za transakciju. Iako su blokadni transakcioni troškovi niži od onih u bankarskom sistemu u većini slučajeva, oni i dalje mogu biti značajna količina u zavisnosti od tipa blok-kave i hitnosti transakcije. Na primjer, tekući troškovi Bitkoina po transakciji se kreću od USD 20 do USD 30 dok su troškovi Ethereuma po transakciji u rasponu od 2 USD do 3 USD.

Skalabilnost

Skoro svi protokoli bloka, bilo Bitcoin, Ethereum ili Ripple, imaju jedno zajedničko ograničenje u skalabilnosti: svaki čvor ili računar na blokchain-u mora obrađivati ​​svaku transakciju.

To zahtijeva da svaki čvor poseduje i održava kopiju celokupne knjige. Iako je decentralizacija ključni koncept blokiranja koji rezultira mnogim prednostima poput uklanjanja posrednika, trajnosti, sigurnosti i transparentnosti, to dolazi na račun skalabilnosti.

Skalabilnost u tradicionalnim sistemima baze podataka može se lako rešiti sa više računarske snage dodavanjem više fizičkih servera računara. U slučaju decentralizovanog sistema, svaki od višestrukih procesnih čvorova bi u teoriji zahtijevao više fizičkih komponenti za povećanje računarske snage.

Skalabilnost na ovom nivou je nepraktična; proširenje blok-ja bi povećalo potrebu za obradom snage, skladištenja i propusnog opsega na svakom čvoru, a svi potpuno učesni čvorovi ne bi bili u stanju da se suoče sa povećanim zahtjevima.

Transferi lanaca

Zbog različitih blokova koji imaju različite protokole, postoje ograničeni načini komunikacije između dva. Na primjer, u slučaju da pošiljaoc koji poseduje kripto imovinu u Bitcoin blockchain-u želi prenijeti sredstva na prijemnik na blokau Ethereum, pošiljaoc bi prvo trebao pretvoriti Bitcoin kripto imovinu u Ethereum kripto imovinu. U tom trenutku od pošiljaoca može biti potrebno da prenese Ethereum kripto imovinu u novčanik koji ga podržava. Tek tada će pošiljalac biti u mogućnosti prenijeti sredstva na primaoca. Ovaj proces je često dosadan, dugotrajan i skup. Često se kaže da bi povezivanje različitih blokova bilo ključno za masovno usvajanje blokchain ekosistema koji je uporediv sa formiranjem interneta 1990. godine povezivanjem različitih intraneta putem TCP / IP protokola.

QuickX rešava gore navedene probleme izgradnjom decentralizovane platforme koja pruža rješenje vremena, troškova i skalabilnosti obavljanjem transakcija van lanca za istu blokchain imovinu i grupiranjem Facilitatora koji obezbeđuju likvidnost za prenos lanca Crypto Assets.

QuickX ima za cilj da promeni status kriptocurrency od predmeta sličnog dijela do stvarne potrošne valute koja bi bila privlačna za mase. Omogućava korisnicima instant plaćanje prilikom otvaranja novih netaknutih segmenata poslovanja za fasilitatore organizacije.

QUICKX ARHITEKTURA


Quickx je pokrenuo MVP Multi Currency Wallet

QuickX višenamjenski novac i novčani fond korisnicima omogućavaju potpunu kontrolu nad svojim novcem putem privatnih ključeva.



TOKEN DISTRIBUCIJA
  • 60% => Token Sale
  • 15% => Rezerva za likvidnost
  • 13% => Osnivači i tim
  • 5% => Strateška partnerstva
  • 5% => Savjetnici
  • 2% => Bounty

Dostupni QCX za crowdfunding: 250.000.000
Raspoloživo QCX za privatnu prodaju: 50.000.000

Cena žetona

1 ETH = 7500 QCX
Učešće putem ETH
  • Quickx Decimals: 8
  • Simbol: QCX
  • Tip: Utility
  • Blockchain: Ethereum ERC-20

BONUS ALLOCATION


ROADMAP

2016 Q3

Započeli istraživanja u Blockchainu
2017 P1

Planiranje poslovnog modula i alokacije resursnih timova
2017 P3

Patent Filed za tehnologiju (QuickX)
2017 P4

Povećao 1,2 miliona dolara od privatnih investitora za rad na QuickX protokolu
2018 P2

Pokretanje MVP-a (decentralizirani višenamenski novčanik - Android verzija)
2018 P3

Sale Token
Pokretanje potpuno funkcionalnog multicurrency novčanika (Android verzija)
2018 P4

QuickX platforma Testnet Launch (Interni)
Pokretanje multicurrency novčanika (iOS verzija)
Pokretanje Multi valute Crypto debitne kartice
2019 P1

Sigurnosno testiranje i revizija QuickX platforme Testnet-a
Public Launch na Testnetu
2019 P2

Pokretanje V.1.0 na Mainnet-u sa javnom rezervom za likvidnost i Platformom biće otvoreno za bazu fasilitatora da uvode likvidnost
Dodavanje još kriptokutencija u novčaniku i poboljšanje korisničkog iskustva
2019 P3

QuickX SDK i alati dostupni za različite novčanike za implementaciju i korišćenje funkcija QuickX protokola
Partnerstvo sa više provajdera kartica u različitim zemljama za povećanje korisničke baze
2019 P4

Instant Cryptocurrency Swap pomoću QuickX protokola
Širenje tržišta i donošenje više Blockchains-a na QuickX platformu
Ovdje objašnjenje od mene i za više informacija molim vas posetite link koji sam navedio u nastavku:


Autor: RyanEncek

ETH: 0xaE5e525E57a6117fa00Ae27b57e94b92B1Bf0c51

Tidak ada komentar:

Posting Komentar